Mind a(z) 27 találat megjelenítése

Felejtse el a fárasztó vasalást! Vasalásmentes ingek férfiaknak

Napjainkban meglepően széles választék áll rendelkezésére a vasalásmentes férfi ingek terén, mindazok számára, akik a vasalót örökre száműzni kívánják. Mosás után egy vállfán szárítva gyűrődések nélkül, sima felülettel száradnak, majd azonnal felvehetőek mindenféle vasalás nélkül. Ezek az ingek 100% pamutból készülnek, mindenféle műszál keverése nélkül. Viselésük kellemes, színeik és fazonjuk a legújabb trendeket követik.

Hogyan állítják elő a vasalásmentes ingeket?

Ezek a darabok a vasalásmentes sajátosságaikat nem a pamut alapanyagba kevert műszállal vagy különleges szövésükkel szerzik meg, hanem a késztermék vagy már az alapanyag hőkezelésével. A gyártási procedúra során az eredendően tömör pamutszálakat üreges szerkezetűvé alakítják. Az ilyen módon kezelt pamutszálak a kezeletlen szálakkal ellentétben mosás után törekednek visszanyerni eredeti, egyenes formájukat. Amennyiben az így kezelt anyagokból készült ingeket vállfán, felfüggesztve szárítjuk meg, a száradás után voltaképpen nem marad gyűrődés a textíliában és indokolatlanná válik az ing viselés előtti vasalása.

A vasalásmentes ingek kezelése

A vasalásmentes ingek nem igényelnek rendkívüli kezelést, azonban néhány dologra érdemes figyelmet fordítani a minél egyenletesebb felület elérése céljából. A mosás során célszerű az ingeket legfeljebb közepesen megtöltött mosógépben mosni, illetve hatszázas fordulatnál nem gyorsabb centrifugát alkalmazni. A centrifugálás után az inget ne hagyjuk huzamosabb ideig nedvesen a mosógépben, hanem minél hamarabb kisimítva, vállfán szárítsuk meg. A vasalásmentességet biztosító kezelés egyes márkáknál csak néhány mosás után kezdi el kifejteni a teljes hatását.